Wat is het gemiddelde logistiek manager salaris in 2024?

Publicatiedatum

21 augustus 2024

In 2024 ligt het gemiddelde logistiek manager salaris in Nederland tussen de €3.000 en €3.800. Deze schatting is gebaseerd op onze actuele vacatures op de website, die zich specifiek richten op posities binnen de logistieke sector. Ter vergelijking, volgens een salariswijzer ontwikkeld door de Nyenrode Business Universiteit, ligt het gemiddelde startsalaris voor 20-jarigen zonder ervaring op €2.042 per maand. Voor een MBO-opgeleide professional van 40 jaar met 10 jaar ervaring, leidinggevend aan een team van 20 in een middelgroot bedrijf (50-100 werknemers), zou dit volgens dezelfde bron gemiddeld €2.915 bedragen. Dit toont aan dat de salarissen aangeboden door Werktalent aanzienlijk hoger liggen dan de rest van de markt. Wie wil er nou niet het salaris krijgen wat hij verdient?

Wat doen logistiek managers?

Logistiek managers spelen een cruciale rol in de efficiëntie en effectiviteit van de supply chain van een bedrijf. Zij zijn verantwoordelijk voor het plannen, coördineren en monitoren van logistieke operaties, zoals voorraadbeheer, warehousing, en transport. Hun doel is om ervoor te zorgen dat goederen en materialen efficiënt worden opgeslagen en getransporteerd, terwijl kosten worden geminimaliseerd en klanttevredenheid wordt gemaximaliseerd. Voor meer inzicht in de specifieke taken en verantwoordelijkheden van een logistiek manager, is de blog  “Wat doet een logistiek medewerker?” ook interessant.

De functie van een logistiek manager kan variëren afhankelijk van de grootte van het bedrijf en de sector waarin het actief is. Bij kleinere bedrijven kunnen logistiek managers verantwoordelijk zijn voor een breed scala aan taken, terwijl grotere bedrijven vaak specialisten inhuren voor verschillende logistieke functies, zoals magazijnbeheer, transportcoördinatie en supply chain management.

Vacature voorbeelden

De volgende vacatures geven een beeld van de salarisrange voor verschillende posities binnen de logistieke sector, zoals aangeboden door Werktalent:

  • Magazijn Manager: €2500 – €3500 
  • Logistiek transport planner: €2700 – 3700
  • Teamleider Logistiek: €3000 – €3500 

Deze posities bieden verschillende verantwoordelijkheden binnen de logistiek, variërend van het beheren van magazijnen en het coördineren van transport tot het leiden van logistieke teams. De salarissen verschillen op basis van de specifieke rol, ervaring en verantwoordelijkheden, maar bieden allemaal een aantrekkelijk beloningspakket.

Lachende logistiek medewerker

Hoe ga je aan de slag in de logistiek?

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in een carrière in de logistiek, is het essentieel om te begrijpen welke stappen je moet ondernemen om succesvol te zijn in dit veld. De blog “Hoe kun je werken in de logistiek? Doe het in 5 stappen” biedt waardevolle inzichten en adviezen voor het starten van een carrière in de logistieke sector. Uiteindelijk is het enige wat je hoeft te doen een van onze vacatures uit te kiezen en te solliciteren. Je kan ook een van onze vestigingen bekijken en contact opnemen met hun zodat zij je wensen kunnen vervullen. Aan de slag gaan in de logistiek is bij Werktalent dus zo gedaan..

Bezoek onze vacaturepagina voor meer informatie over beschikbare posities en tips over hoe je een succesvolle carrière kunt opbouwen in deze dynamische sector.

Conclusie

Logistiek managers spelen een essentiële rol in het succes van een bedrijf door te zorgen voor de efficiënte stroom van goederen en materialen. Van voorraadbeheer en warehousing tot transport en distributie, logistiek managers zijn verantwoordelijk voor het optimaliseren van processen en het waarborgen van klanttevredenheid. Met aantrekkelijke salarissen en tal van carrièremogelijkheden, biedt de logistieke sector uitstekende kansen voor zowel beginners als ervaren professionals..

Wat is het gemiddelde logistiek manager salaris in 2024?

WerkTalent is niet zomaar een uitzendbureau. Wij zijn een arbeidsbemiddelaar die gelooft dat een bedrijf groeit met de juiste mensen, en mensen groeien in het juiste bedrijf. Zo’n match maak je alleen wanneer je elkaar persoonlijk kent en weet wat er speelt. Met jouw talent als ons startpunt en jouw groei als ons doel vinden wij de beste passende baan voor jou.

Wees trots op wat je kan. Jij bent de maker van morgen.

Nieuwsgierig naar wie wij zijn? Lees ons merkverhaal.